Mobning på arbejdspladsen – dialogspil om at sætte grænser

Mobning på arbejdspladsen - dialogspil om at sætte grænser

Det kan være svært som medarbejder at vide, hvordan man kan håndtere og forebygge mobning, seksual chikane eller krænkende adfærd på arbejdspladsen. Jeg har leveret tegninger til dialogspillet “Hvor går jeres grænse?”, som Samarbejdsnævnet og TekSam har udviklet i samarbejde med Kombic. Spillet kan bruges på arbejdspladser til at få en dialog om, hvordan man håndtere mobning, seksuel chikane og krænkende adfærd på jobbet. Deltagerne skal hver især give deres holdninger til kende ud fra nogle spørgsmål, og derefter skal de prøve at tale sig frem til en fælles holdning.

Spillet kan spilles som brætspil eller kahoot – læs mere om det her.

Se nogle af tegningerne nedenfor.

Tegninger kan være en god måde at få taget hul på svære emner på en arbejdsplads og få gang i en diskussion om, hvad man kan gøre. De kan bruges til at illustrere nogle af de situationer, som kan være svære, så det bliver nemmere for jer som kolleger at have et fælles udgangspunkt at tale ud fra.

Har du brug for tegning, som du kan bruge på din arbejdsplads? Så kontakt mig her

Mobning på arbejdspladsen. To medarbejdere bliver skældt ud foran kolleger. Tegning af Christer Bøgh Andersen
Medarbejdere bliver skældt ud i kollegers påhør.
Seksuel chikane på jobbet. Leder sender krænkende sms til medarbejder. Tegning af Christer Bøgh Andersen
En leder sender en krænkende sms.
Mobning på arbejdspladsen. Mandlig mekaniker lugter af sved og to kolleger holder sig for næsen. Tegning af Christer Bøgh Andersen.
Manglende personlig hygiejne på arbejdspladsen kan også være en udfordring.

Hvis du har brug for mere viden om mobning, seksuel chikane eller andre krænkende handlinger på arbejdspladsen, så kan du læse mere hos Arbejdstilsynet her.